Autoritzen la clínica Bofill de Girona a fer una ampliació de 1.200 m²

19 de gener de 2011 · Clínica Bofill

GIRONA - Núria Astorch

A l'esquerra, un dels laterals de la clínica per on vol ampliar l'edifici. Ara, és l'entrada al centre. Foto: MANEL LLADÓ.

 L'Ajuntament de Girona va aprovar, en el darrer ple municipal, atorgar a la clínica Bofill els permisos necessaris per dur a terme una ampliació de 1.239 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i quatre pisos de 247 metres quadrats cadascun. Joan Ortega, gerent de la clínica Bofill, que té el seu accés al carrer Pare Claret, ha explicat que l'ampliació es farà aprofitant els laterals del centre. En un dels laterals, hi ha l'accés a la clínica i una planta amb consultes externes i, a l'altre lateral, hi ha l'entrada dels cotxes. I la idea és ampliar el centre construint cinc pisos a cadascun dels laterals. 

No obstant això, el gerent de la cèntrica clínica de Girona ha explicat que es van demanar els permisos al consistori aprofitant que es fan canvis en el pla urbanístic però que, després de set anys de reformes en els quals s'han rehabilitat tots els espais, ara mateix emprendre noves actuacions no entra dins de les seves prioritats. Ortega va indicar que s'haurà d'estudiar molt bé què s'hi ha de fer, posant la mirada en les necessitats dels propers deu anys. “No podem improvisar, entre altres coses perquè no tenim cap institució al darrera que ens doni suport. I haurem de modificar el pla estratègic. De tota manera, en aquests moments el nostre objectiu és invertir més en qualitat que no pas en quantitat”, va argumentar Ortega, que assegura que no hi ha cap calendari d'obres. D'altra banda, el gerent del centre reconeix que les obres en els laterals no seran fàcils d'efectuar justament perquè es tracta d'un edifici consolidat, amb totes les façanes fetes. 

La clínica Bofill té els seus orígens en la clínica Sant Narcís, que la va fundar l'any 1932 el doctor Manuel Bofill. La clínica Sant Narcís es va construir al costat mateix de l'edifici actual de la Bofill. Entre el 1945 i el 1950, després de la interrupció arran de la Guerra Civil, la clínica Sant Narcís es va fer petita, per la qual cosa el doctor Bofill va decidir construir un centre mèdic més gran. L'any 1955 es va inaugurar oficialment el nou centre, ja amb el nom de clínica Bofill. La clínica va viure primer uns anys d'apogeu amb la introducció de noves tecnologies. L'any 1995, després d'alguns anys de crisi, es va presentar un projecte de reforma profunda de les instal·lacions sobre la base de tres eixos bàsics: l'ampliació de l'espai, l'adequació tecnològica i els canvis organitzatius. 


LA XIFRA 
247 són els metres quadrats que farà cadascun dels pisos que es construiran als laterals del centre.


LA DATA 
1955. L'any que es va inaugurar oficialment la Bofill, tot i que el centre mare va néixer 23 anys abans.


LA FRASE 
No podem improvisar. Haurem d'estudiar què volem fer d'aquí a deu anys . Joan Ortega, Director General de la Clínica Bofill.